Sunday, 31 December 2017

It's new year and I'm sick

Related image
Tuesday, 26 December 2017

Missing Korea. (Kkul-tarae)

Image result for 500 x 500 purple pastel tumblr
Monday, 25 December 2017

Make it work

Related image
Saturday, 23 December 2017

A Little Sneak Peak at Chimi Churri

Image result for 500 x 500 food pastel tumblr

There was an explosion in our room

Related image
Thursday, 21 December 2017

Congratulations! My lucky Winners for Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi



Wednesday, 20 December 2017

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi


CLOSED

Tuesday, 19 December 2017

The end of Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Monday, 18 December 2017

Jim's Birthday Giveaway

Sunday, 17 December 2017

New Youtube Channel

Image result for 500 x 500 youtube pastel tumblr

Listed on January 2018 Bloglist for Giveaway Dhia Sumayyah

Image result for 500 x 500 pastel tumblr
Friday, 15 December 2017

Segment: Increase Your Followers by Que

Thursday, 14 December 2017

Trying out the new KFC Chizza

Image result for 500x500 pizza pastel tumblr
Tuesday, 12 December 2017

My First Giveaway and Pyka B'day Giveaway

Sunday, 10 December 2017

Rest

Related image
Friday, 8 December 2017

Just a normal day

Related image

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join

Thursday, 7 December 2017

Edited my own header.

Related image
Tuesday, 5 December 2017

Segmen Bloglist bt Kaella

Click the banner to join okay

I was listed on the Top Commentator Guys

Related image
Saturday, 2 December 2017

My very first time trying Salon Du Chocolat

Image result for chocolate 500x500 pastel tumblr
Friday, 1 December 2017

It's December

Image result for 500x500 new pastel tumblr

Wednesday, 29 November 2017

Get Your Pocket Money with Hypr

Image result for buat duit dengan hypr

Tuesday, 28 November 2017

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

 giveaway

Monday, 27 November 2017

Segment : Increase Your Followers by Shahirah

Click the banner okay
Hi.

As I always said, when it's simple I'll definitely be the one to join. hehe All the best to everyone who joined. Let's be friends. Mmuuah


Sunday, 26 November 2017

Download BRIM 2018 (PDF)

Related image

Eat Healthy at Chimi Churri. Sandwiches. Wraps. Salads. Jaya One.

Related image

Saturday, 25 November 2017

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia


Click the banner to join for a chance to get your DUCK
Friday, 24 November 2017

Sis Gee First Giveaway

Click the banner to join

I need another trip

Related image

Wednesday, 22 November 2017

What happens when you sign up with SushiVid under your friends link?



Hi.

What happens when you sign up with SushiVid under your friends link?

The answer is simple, you'll get paid too. But if you join on your own without any referral link you'll end up having zero USD balance inside your SushiVid account. Who on earth does not what to get paid? At least when you sign up and found there's already a balance inside your wallet and I'm sure you'll feel fired up to earn more. You'll also end up earning more than you can ever imagine.

So click the banner or HERE and earn more USD. You’ll never know unless you try and work for it.



Here's more

If you want to know a little bit more about SushiVid then you can click HERE.

Don't know the step or how to sign up with SushiVid? Click HERE.

Ohsem Giveaway by Mrs Pip (22/11/17 - 6/12/17)

OHSEM GIVEAWAY BY MRS PIP
Do click the banner to join. 
Hi.

Let us join another giveaway this time. Mrs. Pip is finally doing a giveaway for everybody. It's gonna be fun. So don't forget to click the banner okay. Mmuuah

I want to win and get lucky for Ohsem Giveaway by Mrs. Pip because I am excited to know what kind of gift will I get? It kinda makes me curious and it's a mystery too. 

Tuesday, 21 November 2017

Give Away Hadiah Misteri dari ASTraveler!

Join me by clicking the banner
Bismillah.

Hi. 

I didn't get lucky in their previous Giveaway segment so I am gonna try to get lucky again. Please let it be me this time. Since I love travelling too so I kinda like to visit their blogs. So guys, let us join and try once again for those who have tried and did not get lucky in the previous segment. 

Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com

Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Birthday Giveaway November


Okey, Syarat? senang sahaja. Birthday Giveaway ni adalah kerjasama dengan empunya Blog 3nurulscollection. Atau FB nya >>> 3NC

Jadi dialu-alukan anda semua untuk menyertai Giveaway ni.

Berikut adalah langkah2 penyertaan Anda:


1) FOLLOW Blog NabilaSyifa >>
   https://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html (settle)

2) FOLLOW Blog 3nurulscollection >> 
   http://3nurulscollection.blogspot.my/ (settle)

3) LIKE page FB 3nurulscollection >>
   https://www.facebook.com/3NurulsCollection.3NC/ (settle)

4) FOLLOW INSTAGRAM 3nurulscollection >> (settle)

5) Tag 3 orang rakan Blogger anda, dan jangan lupa post entry mengenai Birthday Giveaway 
   Ini diBlog anda dan Linkkan ke page ini.URL Link >>
   http://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html


5) Sila nyatakan bagaimana anda tahu mengenai Birthday Giveaway ini dalam entry
   blog anda.Contoh: Saya mengetahui mengenai Birthday Giveaway ini setelah 
   ditag oleh rakan blogger>>nabilasyifa (contoh)

1) Join sini sebab kak Farhanna Jafri tag. hehe. Kite support sesama kite. Weeee

6) Tinggalkan URL entry blog anda mengenai Birthday Giveaway Ini di ruangan comment.
   Senang je kan? apa tunggu lagi? jomlah join Birthday Giveaway ni. 
   Bukannya selalu buat pun.
  
   Hadiah menarik menanti 3 pemenang bertuah!Hadiah adalah seperti berikut:


  Hadiah Pertama:

1) Hadiah Misteri.

2) Tudung dari koleksi 3nurulscollection.

3) Fridge Magnet.

4) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

5) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Kedua:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Ketiga:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).


BERMINAT? JOM JOIN!!!  Tarikh tutup penyertaan adalah pada >> 31 December 2017
Monday, 20 November 2017

GIVEAWAY SHFYQHAZHR x PRINTCIOUS

Do join us here by clicking this pretty banner.

Giveaway Dhia Sumayyah (20/11/2017 - 14/12/2017)


Do click the banner to know more
Hi guys.

Do come and support my dear blogger here. I love Kak Ena's blog because for me it looks simple and neat. I also do love the watercolor painting theme used in her blog. I will only state the obvious because that was one of the main reason I always drop by her blog. It's so pretty. I love it.

Come and join us because awesome gifts awaits those who joins.
Saturday, 18 November 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet



Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
          -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                       strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016

  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


Info Mengenai PolicyStreet

Latest info: BRIM 2018

Image result for brim

Hi again guys, just want to inform you guys that you can start to apply for BRIM 2018 that is for next year starting from 27th of November 2017 until 31st December 2017.

For more info, you guys can refer HERE & HERE

To download the form in PDF you can click HERE.



Friday, 17 November 2017

Earn your USD with SushiVid



Click the banner 

How to sign up with SushiVid


Click the banner to sign up with SushiVid

Thursday, 16 November 2017

Blog Hop Giveaway by Yasmin Aris



Click the banner to join. 

Wednesday, 15 November 2017

Pencarian Bloglist Baru By Thisni3za


Click this beautiful banner to join

Bloglist November 2017


Click the banner to join

Segmen: Bloglist Istimewa Cikgu Ayuinsyirah


Click this cheerful banner to join.


Tuesday, 14 November 2017

Giveaway by Yanieninie

Click this pretty banner to Join

"Curiosity Killed the Cat"

Image result for 500x500 cat pastel tumblr