Personal, Motivation, Food, Travel & Lifestyle.

Thursday, 21 September 2017

Tutorial tukar "BLOGGER ICON"

Assalamualaikum. Hai semua. 
Hari ni Ray rajin untuk buat satu tutorial. Senang dan ringkas je.
For a start Ray nak ajar cara untuk tukar "Blogger Icon".
Yang kat atas tu, kaler OREN tu kepada bintang comel like mine ^^

Ok ikut step ni ye.

1. Buka dashboard > Edit HTML
2. Copy code kat bawah ni.

<link rel="shortcut icon" href="IKON URL" /><html>
</script>

3. Lepas dah copy, pastekan code tadi di bahagian atas skali dalam kotak "Edit Theme HTML" korang.
 4. Jangan lupe gantikan "IKON URL" yg korang nak isi dalam tab tu.
5. Okay kemudian save theme.
6. Last skali mesti la view blog korang dan tgk kt tab atas tu. Jadi tak ?
Kalau menjadi alhmadulillah. Kalau tak cuba lagi. 
Selamat mencuba. 
Share:

4 comments

Be nice. Leave a comment and I'll be sure to visit you guys back.

Blog Design Created by pipdig