Personal, Motivation, Food, Travel & Lifestyle.

Friday, 20 October 2017

Bukit Tinggi, Indonesia (Part 1)




Day 2 (22/7/2017)

So hari kedua ni after breakfast terus gerak pegi Bukit Tinggi since perjalanan nak smpi sana took more than 5 hours ye. Tak tahu la berapa kali bgn berapa kali tido. The road was perghhhhh kalah pegi Genting Highland kay. Mengucap panjang dalam kete tu. Oh lupe nk mention, we ride Avanza sepanjang kt sana. Memang selesa, dah la berdua.

The road was not bumpy tp berliku-liku-liku-liku. Tambah pulak naik bukit. Kalu ssiapa rasa pening masa otw nak naik genting or cameron, believe me perjalanan nak pegi Bukit Tinggi
was more than that. Serious. Kagum betul dengan driver kt Indon ni.

I did read a lot of post and articles pasal Indon ni, and they used hon all the time on the road. Lain la mcm kite kt Malaysia kan, bila honk je tandanya nak mengamuk la tu. So along the way dalam kereta tu memang tak sunyi la, sbb bunyi honk di mana2 tak kira kereta, motor atau lori. No wonder their rate of accident is low since they all guna honk utk berkomukasi atas jalan raya. Tak kira la kt mana2 pun.
So bila pegi sana sendiri, boleh tgk dgn mata sendiri la reality kt sana. Mesti la dgn mata sendiri kan, takkan guna org lain punye. hew hew

We arrived around 3 pm n sblm tu singgah kt air terjun n Lembah Harau. Tak igt dah apa yang special kt tmpt tu tp yg pasti the view was mesmerizing. Rasa bahagia, lupe semua masalah2 yg dtg membelengu diri. Dah niat nak jalan n tg ciptaan Allah kan, so free kan diri n enjoy it while it last. Tp bukan la enjoy gila2 smpi lupa diri. Itu lain dah jadinya.

 
Subhanallah indah sungguh ciptaan Allah.

Sebab ice cream dye comel hehe

Ok la skip part makan eskrem, part masuk taman bunga tu. Anndddddd smpi pun Bukit tinggi. Sebenarnya wktu betul2 smpi kt atas tu dah petang dalam pukul 4 @ 5 pm. Check in hotel dulu.
Kali ni kitorg stay kt Hotel Mersi. Hotel baru tu. Memang cantik, bilik pun selesa. Sory la tak amik gambar sgt sbb tak plan pun nak masukkan dalam blog ni. Cukup la sekadar gambaran ringkas.
So kitorg rest n lepak2 dalam bilik menanti waktu tibanya malam. Tak sabar nyeeeeee nk pegi makan. Sbb perut dah berkeroncong walaupun sblm tu dah order makanan kt bilik. kah kah kah
Lapar dye lain macam bro. Lain macam. Bru lepas makan lapar semula.

Order spaghetti sebab lapar lagi

We went out to eat dinner around Bukit Tinggi. Sorry guys tak ingat kedai mana sbb banyak je tempat makan kt situ so we pick randomly lepas Didi, our tour guide review pasal tmpt makan kt situ. Fyi, Didi memang org Bukit Tinggi and he knows a lot of course. So, lepas pusing2 tgk historical places kt Bukit Tinggi, iolls pergi makan pulak. And that is just how it is untuk hari ni.

 Again I'm sorry, there are not many photos to be posted here but if you guys want to see some photos pegi kat gallery tau. I actually hate mixing too many photos in a post. But a few is okay. You guys can a take a peek at my gallery.


Share:

No comments

Post a Comment

Be nice. Leave a comment and I'll be sure to visit you guys back.

Blog Design Created by pipdig