Personal, Motivation, Food, Travel & Lifestyle.

Wednesday, 31 January 2018

" WOW !!! Surprise Giveaway Contest "

Hi guys.

Assalamualaikum.




SYARAT UNTUK MENYERTAI


1. Buat entry yang bertajuk - " WOW !!! Surprise Giveaway Contest "

2. Follow blog POK UCU ( HELMI ) dan KAY MIEY 2428

3. WAJIB FOLLOW SEMUA BLOG SPONSOR ( klik icon untuk follow, akan di check ) :


4. FOLLOW INSTAGRAM SPONSOR ( jika ada akaun IG ) :



5. ADD FRIENDS FB DAN LIKE FB PAGE SPONSOR


ADD FRIENDS FB



LIKE FB PAGE

6. FOLLOW TWITTER SPONSOR ( jika ada akaun twit ) :


7. Jangan lupa SUBSCRIBE YOU TUBE CHANNEL



Sponsor YOU TUBE CHANNEL

Marsitah ( Ietamatsaad ) - https://www.youtube.com/user/marsitah1


8. Publish entry dan tinggalkan URL ENTRY serta EMAIL pada ruangan komen di bawah.

9. Bagi yang tidak ada akaun Instagram, harus Share entry contest ini ke wall facebook sendiri berserta dengan hashtag 
#pokucudotcom



CONTEST AKAN TAMAT PADA : 20 FEBRUARI 2018

I am supporting another fellow blogger of mine. Feel free to join the fun. Wish me luckkk
WOW !!! Surprise Giveaway Contest


Click the banner to join this surprise giveaway
Share:

Sunday, 28 January 2018

Safe Online Shopping Tips | Accessories

Hey guys.

Assalamualaikum. 

I just had the feeling that I need to share this. It's something about online shopping. I know many people out there are too scared to shop online and sometimes rather went out the shopping mall just to buy something. And it's not a surprise that the cost is much higher than the one online but people are just too afraid to believe it thinking that it might be fake and not even worth to buy. Yes, no doubt things like this happen when it came to you the things you ordered was far beyond what you imagine. 

So here are some tips.

1. Always go to a trusted website.
2. Search thoroughly for the things you wish to buy. 
3. Make sure to read all the recent reviews of the product.
4. Stick with trusted brands that have good reputation
5. Use secure payments services
6. Look out for https URL and the padlock symbol
7. Be careful of the offers that are too good to be true. 
8. It's better to use your mobile phone network than a public wifi

Trusted Online Shopping Website

So, I'm done with the tips. Now let's do some fun stuff by looking out for good stuff to buy online. One of my favorite website to shop online is LAZADA.COM. I agreed that everything can be shopped online but there are just some things that you have to buy it online. Let me tell you one of the things that I bought from LAZADA. I am a big fan of gadgets and accessories although I didn't show much. Recently I bought a camera strap from Lazada and guess what I came just as described on the website. It's affordable and I am so happy that the quality was great as well. You can just click the picture to get to the website I mentioned. 

Portable Camera Shoulder Neck Strap Vintage Adjustable Belt for Sony Nikon Canon Pentax SLR Camera Black 


Wait, there's more than just this one style. Let me show you a few more which might catch your interest if you're a gadget or accessories lover. You might wanna try and find a fancier strap for your camera so here are a few.  


Camera Strap Vintage Universal Shoulder Neck Belt Strap for All Camera DSLR Camera Black

Vintage Camera Shoulder Neck Nylon Strap Sling Belt for Nikon Canon Sony Panasonic SLR DSLR ILDC

Vintage Camera Cotton Shoulder Strap Neck Strap Belt
For all travelers out there, here are some accessories that you might want to consider buying everytime you go travels anywhere.

Korea Fashion Travel Hanging Cosmetics Toiletries Extra Large Pouch (Blue Flora)
Travel Makeup Pouch Organizer Storage Bag Cosmetic Toiletry
Believe me, it'll help a lot to get these things with you when you travel. I personally had my own pouch already. A pouch is a must for me when I travel because it helps to keep my things organized inside my bags and luggage. 

I hope this helps even if this is nothing much of a good review of info.




















Share:

Thursday, 25 January 2018

Giveaway Souvenirs Pulau Jeju By Siti Yang Menaip & SalbiahM

Hi guys.

Assalamualaikum. 

Since I missed Korea so much. So why not. I've been wanting to go to Jeju Island so much. Maybe someday I will. In shaa Allah.  The rules are quite simple so you know it right. I am definitely in. There's a few more days before it ends. So, join me and be a part of it too.

Sorry I forgot to mention. Do click the banner to join me okay. 

Share:

Wednesday, 24 January 2018

Gerbang Percutian Yang Menarik Di Bandaraya Melaka

Hi guys.

Assalamualaikum. 

Untuk entry kali ni Ray nak share pasal percutian menarik di Bandaraya Melaka. In shaa Allah kalau ada rezeki Ray nak pergi Melaka lagi. Sebenarnya dah lama tak jejak kaki ke Melaka so sebelum jejakkan kaki ke sana Ray akan buat survey tentang tempat-tempat yang menarik untuk dilawati termasuk hotel yang berpatutan. Kali terakhir pun masa sekolah dulu. Sebelum ni Ray banyak travel sendiri ke Kuala Lumpur, Johor Bahru, Perlis, Terengganu dan banyak lagi tempat menarik tetapi jarang pula ke Melaka. So jom kita tengok dan survey ape yang menarik di Melaka. Tetapi sebelum tu Ray nak highlightkan kat sini, ramai yang ada bertanya soalan macam mana Ray cari tempat menginap bila travel ke sesebuah negeri atau tempat. Jawapan dye ada dalam ni. So teruskan membaca okay.  

Gerbang Percutian Yang Menarik Di Bandaray Melaka

Melaka adalah sebuah negeri yang kaya dengan peninggalan sejarah kesultanan melayu Melaka. Di Melaka juga banyak tempat peninggalan sejarah yang boleh kita lawati sehingga hari ini. Bukan sahaja tempat-tempat bersejarah, terdapa juga tempat lain seperti Zoo Melaka, Taman Buaya, Pirate Adventure, Busetl Klebang dan banyak lagi tempat menarik yang wajib korang lawati kalau dah sampai ke Melaka tu. Melaka ni sebuah tempat yang paling sesuai untuk korang yang nak bercuti dua tiga hari sebab tempat ni dekat dan senang untuk kita pergi. 

Kalau nak pergi ke Melaka tu tak kan la nak pergi sehari jer kan, so kena la dua tiga hari di sana barulah orang cakap bercuti. Apa?? Susah nak cari hotel? Pertama kali pergi ke Melaka? Apa susahnya u guys, sekarang ni semua benda di hujung jari. Korang boleh je cari hotel idaman korag dengan harga berpatutan. Dengan hanya di hujung jari okayy. Kalau u guys nak tahu, u guys boleh book atau cari di sekitar Melaka di website Traveloka. Korang taip jer Melaka hotels on Traveloka, then nanti semua senarai hotel yang ada di Melaka akan keluar terpampar. Yang bestnye, Traveloka menawarkan hotel-hotel pada harga yang terendah okay kat semua orang kalau book online. So gunakan kesempatan yang diberikan ni dengan sepenuhnya. hehehe

Avillion Legacy Hotel




Antara hotel yang boleh korang menginap kalau singgah or pergi ke Melaka ialah Avillion Legacy Hotel yang terletak di tengah pusat bandaraya Melaka. Kalau korang nak tahu jugak, harga yang ditawarkan di sini bermula dari RM100++ okayy! Jangan terkejut because it's true. So true. Bukan itu sahaja je, Avillion Legacy Melaka ni bertaraf empat bintang tau! Di mana hotel ni berkonsepkan kontemporari mewah dan modern. Yang bestnye jugak, hotel ni berhampiran dengan tempat-tempat yang boleh korang lawati di sekitar Melaka. Antaranya ialah Cheng Hoong Teng Temple, Jonker Night Street Market, Muzium Baba dan Nyonya, Menara Taming Sari, A Famosa dan banyak lagi. Korang tahu kan kat Melaka sangat banyak tempat menarik. Tak perlu nak drive kereta dari hotel jauh-jauh, korang boleh je berjalan kaki untuk ke tempat-tempat yang dimention tadi. Tak perlu la nak sewa hotel jauh-jauh.

Hotel Kobemas Melaka 

Jangan risau, bukan tu je hotel yang ada. Anda juga boleh menginap di Hotel Kobemas Melaka yang terletak di bandaraya Ayer Keroh Melaka. Untuk pengetahuan semua la, bagi yang tak tahu, hotel ni bertaraf tiga bintang di mana hotel ini menawarkan harga yang sangat rendahyang bermula dari RM100++ juga ye. Hotel Kobemas Melaka juga menawarkan konsep modern dan mewah. Dah la harga yang ditawarkan murah, bilik yang disediakan pun turut sangat memuaskan dan semestinya sangat selesa. Setiap bilik yang ditawarkan di sini mempunyai keistimewaan sendiri. So korang boleh pilih nak bilik idaman yang mana satu. Yang mana satu, idaman hati? Terpulang kepada anda. hehehe. Jika nak disebut tentang pusat tarikan pulak, Zoo Melaka dan semua tempat yang berhampiran dengan Avillion Legacy Hotel Melaka juga berada berdekatan dengan Kobemas Hotel.

Image result for hotel kobemas melakaImage result for hotel kobemas melaka
Related imageRelated image

Venus Boutique Hotel

Hotel seterusnya yang boleh korang pilih adalah Venus Boutique Hotel yang terletak di Bandar Hilir Melaka. Haa hotel ni lagi la daboom. Sebab ape? Sebab sangat hotel ni sangat hampir dengan tempat-tempat yang menarik yang mana wajib untuk korang lawati kalau pergi ke Melaka. Untuk pengetahuan korang, di Bandar hilir la semua tempat-tempat menarik tertumpu. Antara tempat wajib dilawati yang berhampiran dengan Venus Boutique Hotel ialah Menara Taming Sari, Mahkota Parade, Melaka River Cruise, A-Famosa, Flora de la Mar Maritime Museum dan semestinya banyak lagi. Fuhh! Tak perlu la membazir minyak kereta semata-mata nak melawat tempat-tempat tersebut sebab semuanya dekat je dengan Hotel Venus Boutique ni. Tak dapat dinafikan lagi harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan selain berkonsepkan ala-ala boutique sejajar dengan nama hotel Venus Boutique Hotel di mana korang akan rasa seperti menginap di sebuah hotel yang mewah dengan harga yang mahal tetapi pada hakikatnya harga yang ditawarkan sangat luar biasa tahap berpatutannya. 

images/stories/venus_gallery/Hotel/thumbnails/artsexylightbox.txtImage result for venus boutique hotel
Image result for venus boutique hotelImage result for venus boutique hotel

Tempat-tempat menarik untuk dilawati 

So kat bawah ni adalah antara tempat-tempat yang sangat menarik atau boleh dikatakan sebagai tempat yang wajib untuk dilawati apabila menjejakkan kaki ke Melaka. Tambahan lagi tempat-tempat ni semua berada berdekatan dengan hotel yang telah disebut tadi. Jadi tak perlu risau untuk jalan atau drive jauh-jauh semata-mata untuk melawat tempat menarik ni bila kita boleh pilih hotel yang sememangnya dah berada dekat dengan kebanyakan destinasi. Bertuah betul rasa. hehe
Related image
A Famosa
Related image
Zoo Melaka
Image result for jonker night market
Jonker Night Market
Image result for menara taming sari
Menara Taming Sari
Image result for melaka river cruise
Melaka River Cruise
Image result for muzium baba dan nyonya
Muzium Baba dan Nyonya

Traveloka tak pernah mengecewakan kerana sentiasa memberikan Ray option yang terbaik bila travel. Memandangkan Ray juga seorang yang suka travel, jadi Traveloka merupakan antara pilihan utama yang akan dirujuk untuk mencari tempat menginap tidak kiralah untuk semalaman atau pun lebih daripada satu malam. Bukan sahaja harganya berpatutan, Traveloka sentiasa memberikan update yang terkini berkenaan review- review yang telah ditulis oleh mereka yang menggunakkan khidmat Traveloka untuk mencari hotel dengan harga yang berpatutan.

So, apa korang tunggu lagi, jom cepat-cepat survey dan book hotel-hotel sekitar Melaka secara online di website Traveloka sekarang untuk dapatkan hotel idaman anda pada harga yang sangat luar biasa.

Share:

Tuesday, 23 January 2018

Segmen Blogwalking by Miss Kepeng

Hi guys.

Assalamualaikum.

Thank you for tagging me Kaella and here I am tagging some of my favorite bloggers too.  

Mama Farah Najihah 
This end on the 5th of February 2018 okayy loves.
Click the banner plishhh

Share:

Saturday, 20 January 2018

Pencarian Bloglist 2018

Assalamualaikum.

Hi guys.

I know the title is sometimes is Malay and my writing would be in English. Screw 'em haha. I decide what's mine. So, here's another segment I joined. I have nothing to critic expect for it's too cute. Yes, the blog is so cute. I love it. hehe

Click here to get to her blog
Share:

Friday, 19 January 2018

Happy Birthday Sis Hawa Dot Com

www.sishawa.com

Hai awak awak semua. Kalau nak tahu SIS HAWA sedang meraikan ulangtahun blognya yang pertama sekarang ini. Awak semua turut di undang untuk memeriahkan lagi suasana dengan menyertai contest HAPPY BIRTHDAY SIS HAWA DOT COM yang awesome!

Contest ni terbuka pada semua blogger Malaysia dan hadiah yang di tawarkan adalah sangat-sangat lumayan. Antaranya, WANG TUNAI $$$ dan lain-lain hadiah sampingan yang menarik dan best!! Seramai 10 pemenang akan di cari dan hadiah akan di tambah sekiranya jumlah peserta berjaya melepasi sasaran yang telah di tetapkan. Yang lebih menariknya lagi, semua peserta yang mengambil bahagian akan di masukkan ke dalam bloglist SISHAWA.COM untuk tahun 2018.   


SYARAT UNTUK MENYERTAI
1. Buat entry yang bertajuk - " HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM "

2. Follow blog SIS HAWA dan SISHAWA DESIGN

3. Follow semua blog dan IG milik sponsor yang terlibat dengan contest ini:

FOLLOW BLOG ( Wajib!! klik icon untuk follow) :
          

FOLLOW INSTAGRAM (jika ada akaun IG)

6. Publish entry dan tinggalkan URL ENTRY , URL IG bersertaEMAIL ke ruangan komen di bawah.

7. Jangan lupa Share entry contest ini ke facebook masing-masing berserta dengan hashtag #sishawadotcom . untuk mengajak rakan-rakan yang lain

Senarai semua hadiah akan di umumkan dalam masa yang terdekat. Yang pasti, hadiah untuk contest kali ini akan ada wang tunai $$$$ untuk di rebut. Tunggu apa lagi, jom join segera beramai-ramai.


CONTEST AKAN TAMAT PADA : 08 FEBRUARI 2018
Share:

Thursday, 18 January 2018

Giveaway : Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh

Hi guys. 

Assalamualaikum. 

To cure my disappointment yesterday, I am joining another giveaway today. Yes, of course, the rules are damn simple. No problem count me in as usual when it comes to giveaway with the simplest tule ever. Wish me luck. If you guys wish to join me and know more don't forget to click the banner okay. Mmuah

17 Feb will be the final date to join. There's still so much time so so feel free to join.

Click this banner okay

Share:
Blog Design Created by pipdig