Wednesday, 29 November 2017

Get Your Pocket Money with Hypr

This draft has been so long inside my blog and I actually forgot to publish this. haha sorry guys. I was still using Malay here. Please forgive me.


Assalamualaikum. Hai hai hai semua. Seperti yang kita semua maklum, dengan perubahan zaman sekarang duit sangatlah penting. Nak nak lagi dengan masalah ekonomi yang semakin meleset saban hari kan. Bukan lah nak kata yang duit paling penting tp setiap hari yang kita lalui pasti akan memerlukan penggunaan duit. Nak makan kene keluarkan duit, nak belajar, nak berjalan sana sini, nak isi minyak, apatah lagi nak shopping rata2 semua perkara memerlukan duit. betul tak?

Zaman moden dengan teknologi yang serba canggih ni macam2 cara yang kita boleh buat untuk buat duit. Nak nak lagi online. Ingat orang yang berniaga online je ke yrg boleh buat duit online. Kita yg x buat bisnes online dan sebagai pengguna setia media social pun boleh okay. Tipu lah kalau kata masing2 xde media social mcm FB dgn Twitter. At least mesti ada satu. Dah boleh duduk termenung depan laptop/handphone smbil baca entry ni, meh nak kongsi good news untuk semua. 

Jadi nak diterangkan kat sini lagi. Semua orang mesti nak duit poket kan. Tak kira la students mahupun orang yang dah bekerja inikan pulak yang memang tak bekerja. Even orang yg dah bekerja pun rasa gaji tk cukup kan, inikan pulak students. As for me, sebagai students memang duit poket tu sangatlah penting sepanjang waktu belajar. Bila dah habis belajar lg banyak nak guna duit. 

Okay sebelum ni Ray pernah kongsi pasal BTCClick kan. Untuk baca post tu klik SINI. Sebagai blogger, walaupun bukan sepenuh masa dan pernah stop sebenarnya but skrg kembali semula ber'blogging', kitorg bukan menulis saja2 ye. Sebenarnya setiap blogger ada peranan dan job tertentu. Dan kali ni ade platform baru untuk semua.

Skrg memang banyak cara untuk kita buat duit duit secara online & hari ni Ray nak share pasal HYPR.MY ni pulak. 

Ape tu HYPR.MY ? HYPR ni adalah salah satu platform social influencer yang merevolusikan cara perkongsian artikel dan pengiklanan media sosial di Malaysia. HYPR ni juga merupaka salah satu platform pemasaran di media sosial yg menggunakan khidmat kita sebagai influencer untuk mempromosikan serta mengiklankan perlbagai jenama termasuklah jenama2 yg besar di media sosial. Jadi, sebgai pihak yg tolong untuk promosikan jenama2 diorg tu kita akan dapat ganjaran berdasarkan apa yg kita buat tu.

Bukan sahaja kita boleh tulis & post di blog malas sudah cukup dgn sekadar kongsikan link dan sebarkan ke laman sosial u guys. Kat sini pun dah boleh bntu untk jana income. Ada yang pernah dapat beriban tau. Jangan pandang rendah tau. In shaa Allah setiap usaha yg kita lakukan tu pasti akan dibalas dengan ganjaran yg setimpal. 

Okay sini cara-cara nak daftar HYPR


* Daftar sebagai ahli kat SINI
* Kemudian share mana2 "PROMOTION" yg ada dlm website HYPR tu kat Facebook or Twitter.
* And u guys boleh dah start kumpul income dan cash out sooner or later. 

Tak salah kan untuk kita mencuba. Usaha tu penting. Zaman sekarang ni semua peluang kita kena rebut demi untuk berjaya. Semoga dimurahkan rezeki semua. In shaa Allah.  

Goodluck. 

There is no harm in trying.


Bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah.
Image result for buat duit dengan hypr


Sunday, 26 November 2017

Eat Healthy at Chimi Churri. Sandwiches. Wraps. Salads. Jaya One.


Hi. 

Lately, I've been joining so many giveaways from my fellow lovely bloggers and they're joining mine too. There's still time to join my comeback giveaway. Thank you for joining and best of luck to everybody. I wish I would be lucky in one of the giveaways too. Pretty please. I don't really know how to paint this all out here but I am not so good with words especially when reviewing something. Let's just say I don't have that skill yet but I'll try. 

Friday, 17 November 2017

Earn your USD with SushiVid


Hi guys, have you ever heard of SushivVid. Honestly it's not the first time for me as I've read through various of post and reviews regarding this SushiVid. Few years back, and I thought it has already burn down or lost somewhere but ends up SushiVid is still widely used that there's a lot more people started to join SushiVid. Felt kinda left behind and wonder why didn't I join this earlier as I would've been able to make a lot out of it by now. *sigh

How to sign up with SushiVid

Hi everyone, I'll be sharing on how to sign up/sign in with SushiVid. I'll make it rough and quick. I hate complicated things. And hope this helps even just a little.

Wednesday, 15 November 2017

Pencarian Bloglist Baru By Thisni3za


Click this beautiful banner to join

Monday, 9 October 2017

I am graduating soon.

 

I am graduating soon.
Alhamdulillah, that was all I could say.
It is already the month of October and that means there are a few weeks left before my convocation day. I can't wait but at the same time, I don't want that day to come. Cuz when it does, for sure it's gonna end.

Everything that starts has to end one day. 

Wednesday, 4 October 2017

Breathe